hirdetés

Dutyiba került az a szentesi férfi , aki simán megmérgezte apósát. A büntetlen mérgező még egy születésnapi jókívánságokat tartalmazó kártyát is adott a méreg mellé rokonának, ami igen nagyfokú arcátlanság. A vő tettét azzal magyarázta, hogy apósa alkoholista életvitele megkeserítette a család mindennapjait.

 

A Békés Megyei Főügyészség előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt a letartóztatását kezdeményezte annak a 35 éves szentesi férfinak, aki 2021 szeptemberében megmérgezte apósát.

A megalapozott gyanú szerint a büntetlen előéletű férfi 2021. szeptember 13-án, délelőtt átadott az apósának egy fagyállót tartalmazó becsomagolt üveget. Arról azt állította, hogy a sértett szarvasi lakótelepi lakásának postaládája alatt, a sértettnek címezve, egy születésnapi jókívánságot tartalmazó ajándékkártya kíséretében találta. A csomagon lévő, születésnapi üdvözlő szöveget valójában a gyanúsított írta. A férfi a fagyállót azért töltötte az üvegbe és adta át az apósának, hogy az életét kioltsa, annak italozó életmódja és ezzel a családjának okozott fájdalmak megtorlása végett.

A sértett egészségi állapota az etilén-glikol tartalmú folyadék elfogyasztását követően – annak következményeként – romlásnak indult, kórházba került, ahol a mérgezés szövődményei következtében 2021. szeptember 26-án elhunyt.

A férfit a rendőrség előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt gyanúsítottként vonta felelősségre.

A Békés Megyei Főügyészség azért kezdeményezte a férfi letartóztatását, mert a minősített emberölés életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, ezért fennáll a férfi esetében a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani lehet attól is az eljárás kezdeti szakaszában, hogy a férfi szabadlábon a bizonyítékok manipulálásával, a tanúk befolyásolásával a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértett, és elrendelte a férfi letartóztatását.

 

( Balu)