hirdetés

Még mindig nagyerőkkel keresik Türk Róbertet, aki a nyomozók gyanúja szerint brutális módon megölte 27 éves barátnőjét Angyalföldön. A gyilkosság feltehetőleg szerelféltés miatt történt. A 36 éves szökevényt egyelőre nem találják és nemzetközi elfogatóparancsot sem adtak ki a férfi ellen. Az sem kizárt, hogy a keresett férfi hamarosan feladja magát a rendőrségen. Ez volna a legbölcsebb.

Nagy erőkkel folytatja a Budapesti Rendőr-főkapitányság a hajtóvadászatot a múlt csütörtöki angyalföldi gyilkosság feltételezett elkövetője után – közölte a BRFK kommunikációs osztálya. Hétfő reggelig európai vagy nemzetközi elfogatóparancs kiadására azonban nem került sor a férfivel szemben. A nyomozás részleteiről további információt nem közölt a rendőrség.

A 36 éves szökésben lévő Türk telefonja ki van kapcsolva és azt megsemmisíthette, akárcsak a telefonhoz tartozó SIM-kártyát is, tartva attól, hogy ez nyomra vezetheti a rendőröket. A férfi sokáig azonban aligha tud bujkálni és menekülni, mert ehhez sok pénz kell . Ráadásul segítői sem lehetnek, hisz mindenki a férfit keresi és senki nem akar bajba kerülni. A nyomozók úgy tudjuk már feltérképezték minden kapcsolatát, és minden lehetséges olyan helyet, ahol megfordulhat a gyilkos, így tényleg csak idő kérdése, hogy elfogják.  A nyomozók emellett ellenőrzik az összes térfigyelő kamera felvételét, amelyből igencsak sok van Budapesten és így a férfi menekülési útját is megtudják és sok-sok minden más fontos információt is, így például azt, hogy hova tart és mivel.  Így ezek alapján eddig nem merült fel, hogy vonattal, busszal, repülővel elhagyta volna Magyarországot.

Mint ismeretes egy fiatal, 27 éves nő holttestére bukkantak a rendőrök a Véső utcában lévő egyik társasházban, miután valaki bejelentést tett a segélyhívó központban a hétvégén. A rendőrség gyanúja szerint a 36 esztendős Türk Róbert Dániel ölte meg a 27 éves M. Petrát a fiatal nő lakásában múlt péntekre virradóra – a feltételezett elkövető ellen hajtóvadászat indult, de egyelőre, mintha a föld nyelte volna el. Úgy tudni, hogy féltékenységi dráma állhat az országot sokkoló angyalföldi gyilkosság mögött.

A férfi egy vita során először megverte, majd felkapott egy kést és megszurkálta vele a barátnőjét.

A hírek szerint pedig már a mobiltelefonját is bemérték: a barátjának üzenhetett utoljára, akinek bevallotta, hogy hatalmas ostobaságot követett el. Ezután kikapcsolhatta a telefonját, a nyomozók most a férfi bankkártyaadatait és a térfigyelő kamerákat nézik. Ellenőrzik továbbá az útlevelét is, hogy azzal átlépte-e az Eu határát.

A gyilkosság nyilvánosságára hozatala után több bejelentés is érkezett a férfi hollétéről. Pénteken bejelentést tett egy nő, hogy látta a férfit XIII. kerületben, a rendőrök azonnal átfésülték Angyalföldet, de a férfit nem találták meg. Valaki pedig a Margit-szigeten, egy hostelben ismerte fel.