hirdetés

A Vad Fruttik zenekar frontembere, Likó Marcell élettörténetét dolgozza fel A Bunkerrajzoló című zenés életrekonstrukció, amelynek ősbemutatója szombaton lesz a Pannon Várszínházban Veszprémben.

bunkerrajzoloKét műfaj találkozásának nevezte az ősbemutatót a pénteki veszprémi médianapon a Pannon Várszínház igazgatója. Vándorfi László elmondta: Géczi János tavaly megjelent A Bunkerrajzoló című könyve egy monológszerű szociografikus mű a Vad Fruttik zenekar frontembere, Likó Marcell vallomásaiból, és ott vannak az együttes dalai, amelyek mondanivalójukkal az érzelmeket erősítik.

Extrém és artisztikus, a kortárs táncot, a prózát, az éneket és a képzőművészetet ötvöző előadás jött létre – fogalmazott a színházigazgató, aki Lenchés Mártonnal és Molnár Ervinnel, a társulat két tagjával közösen állította színpadra a darabot.

A műben a főszereplő három különböző, a szenvedélyek poklában néha egymással is harcban álló személyiségét három színész formálja meg: Szente Árpád Csaba a naivabb, Szelle Dávid a szenvedélyesebb, míg Kékesi Gábor az érettebb, összegző alakjaként jelenik meg.

A darab ötlete a várpalotai Molnár Ervintől származik, aki olyan előadást kívánt létrehozni, mely a mostani 30-as, 40-es korosztályhoz szól egy nemzedék problémáiról. Lenchés Márton kiemelte: elsősorban a könyv adaptációjáról van szó, amelyben a dalok az érzelmeket erősítik fel olyan szituációba helyezve, ahol azok együtt élnek a játékkal.

A koreográfia Krámer György munkája, aki  némán, csak mozdulatokkal kommunikálva – maga is megjelenik a színpadon, a díszletet pedig Khell Csörsz tervezte.

A Bunkerrajzoló premierjét szombat este tartják Veszprémben, november 14-én pedig Budapesten a Thalia Színházban is bemutatják a darabot.