hirdetés

A Gyűrűk ura írójának ifjúságáról és későbbi feleségéhez fűződő szerelméről a Downton Abbey rendezője készít filmet. A híres könyv szerzőjéről sokan nem is tudják, hogy példaértékű, 55 évnyi boldog házasságban élt feleségével, Edithtel.

tolkien

Az író 16 évesen ismerte meg jövendőbelijét, Edithet, azonnal beleszeretett, de csak 5 évnyi kitartó udvarlás után vehette feleségül. Ugyanis Tolkien gyámja, aki katolikus pap volt, megtiltotta, hogy 21 éves koráig elvegye a lányt. Tolkien, ahogy betöltötte 21. életévét, már a születésnapja estéjén levelet írt Edithnek, amiben megkérte szerelme kezét.

A Middle Earth (Középfölde) című film Tolkien ifjúkora mellett feleségével való megismerkedését és románcát dolgozza fel a legsikeresebb brit sorozatok rendezője, James Strong közreműködésével.

A Variety.com értesülése szerint A Gyűrűk Ura és A hobbit írójáról készülő film producere Bob Shaye, Michael Lynne és Rachael Horovitz lesz. Shaye és Lynne A Gyűrűk Ura-trilógia elindítása felett is bábáskodott, amikor még a New Line Cinemát vezették. A páros 2008-ban alapította meg a Unique Features produkciós céget. Horowitz korábbi munkái között szerepel a Pénzcsináló című Oscar-jelölt produkció.

Strong, aki rendezőként egyebek mellett a Downton Abbey-t is jegyezte, Angus Fletcher forgatókönyvéből forgatja az életrajzi drámát. Fletcher hat évig gyűjtötte az anyagot a forgatókönyv megírásához.

A Middle Earth Tolkien (1892–1973) ifjúságát és későbbi feleségéhez, Edith Bratthez fűződő szerelmét idézi fel. A pár barátai körében boldogan élt Oxfordban, ám amikor 1914-ben kitört az első világháború, Tolkien bevonult és számos csatában vett részt. Egy súlyos fertőző betegség miatt kórházba került, és ott kezdett el írni.

A film forgalmazási jogainak értékesítését a februári Berlinalén kezdik el.