hirdetés

Igen néven a hét végén indul útjára Szanyi Tibor új mozgalma, amelyet a baloldali politikus “a globális életben maradás egyik magyarországi ágaként” jellemez, és amely állítása szerint nem kíván párttá válni. Hasonló néven, igaz angolosan JESZ-ként az MDF is megpróbált anno megújulni, de a parlamentbe nem kerültek már be.

 

Vasárnap, a horányi Baloldali Sziget Fesztiválon bont zászlót a mozgalom, amely a korábban tervezett Bal Blokk helyett az „Igen” nevet viseli majd.

Igazság, egyenlőség, egyetértés a főbb alapvetésünk, s ezeket jól fedi ez a szó- mondta  az MSZP-s politikus, aki egyelőre nem kívánta megnevezni, hogy eddig kik csatlakoztak a mozgalomhoz. Annyit árult el csupán, hogy a hétvégi bemutatkozón szinte mindenki ott lesz, aki segített a szerveződés elindításában, ahová várják magánszemélyek és más szervezetek csatlakozását is.

Tény kérdése, hogy az MDF hasonló névvel, JESZ-ként megpróbált megújulni a Dávid Ibolya éra után de a fiatal demokraták a nagy sikert nem érték már el, azaz nem tudtak visszakerülni a parlamentbe. Igaz Bokros Lajos még az ő színeikben kijutott az EU-ba képviselőként de a végén csúnya  szakítás lett az ex-MDF és Bokros között.