hirdetés

A magyar sikerfilm főszereplője szabadúszóként folytatja pályafutását. Balsai Mónika színművész döntését a Magyar Színház direktora megérti, és számít rá a jövőben is.

balsai mónika

Az előző év rendkívül sűrű volt Balsai Móni számára. Mintegy féltucatnyi filmben forgatott, főszerepet játszott a Válótársak című sorozatban, közben pedig a Magyar Színházban is helytállt. Munkájának meglett a gyümölcse: alkotásaival sorra nyerte a legrangosabb szemlék díjait külföldön és itthon egyaránt. Idén azonban válaszút elé érkezett. Új feladataira és filmszerepeire szeretne koncentrálni, ezért a kötetlenebb időbeosztást, a szabadúszó létet választotta. A Liza, a rókatündér sokat díjazott sztárja Veiszer Alinda Alinda című beszélgetős műsorában beszélt erről először.

Amikor a Magyar Színházba szerződtem, akkor Őze Áron és Guelmino Sándor rendező adott új lendületet a társulatnak, ami nagyon jó volt. Azonban a színház kedvezőtlen gazdasági helyzete miatt a korábbi lendület folyamatosan alábbhagyott. Jött még egy igazgatóváltás – magyarázta döntése okát a műsorvezetőnek a színésznő, aki azt is elmondta: nagy változásokon megy most át a színház, és úgy érzi, hogy az átalakult műsorterv és struktúra okán felszabadult idejét új feladataira szeretné fordítani.

Rengeteg más, a színháztól független megkeresést kapok, például filmkészítőktől. A színházban szerencsére csinálok bulvárdarabot és klasszikust is, a Fügében kísérleti darabot, de az arányok nem stimmelnek. Alapvetően prózai színész vagyok, azonban a főigazgató, Zalán János tervei szerint egyre több zenés darabot kívánnak bemutatni a színpadon – magyarázta Balsai, aki legközelebb április 28-tól a Tiszta szívvel című akcióvígjátékban lesz látható a mozikban.

Megegyeztünk abban, hogy Balsai Mónival ezentúl más foglalkoztatási formában, nem közalkalmazottként, hanem szerződéses partnerként dolgozunk tovább – reagált Zalán János, a Pesti Magyar Színház igazgatója a Bors megkeresésére.

A művésznő ebben az évben kiemelkedő sikereket ért el, és a filmes, televíziós munkái is megsokasodtak. Közös döntésünk lehetőséget ad arra, hogy ugyanúgy tervezzünk vele bemutatókat, de alkalmazkodjunk az új helyzethez, így nem kell lemondanunk Móni személyéről és művészi jelenlétéről a Magyar Színházban – mondta az igazgató.