hirdetés

A hollywoodi sztár idézést kapott vádlottként, amelyben többek között szexuális erőszakkal vádolják. Kevin Spacey állítólag nem izgul és állítja ártatlan.

 

A színésznek csütörtökön kell megjelennie a westminsteri törvényszék előtt. Spacey májusban azt nyilatkozta, biztos benne, hogy be tudja bizonyítani ártatlanságát.

Kevin Spacey amerikai színész ellen három férfi ellen elkövetett négyrendbeli szexuális zaklatás miatt emeltek vádat – erősítette meg a Metropolitan Police a BBC tudósítása szerint. A 62 éves sztárnak csütörtökön kell megjelennie a westminsteri törvényszék előtt.

A színészt kétrendbeli szexuális erőszakkal vádolták meg egy most 40 év körüli férfi ellen még 2005 márciusában Londonban.Egy most 30-as éveiben járó férfi elleni 2008 augusztusában Londonban elkövetett szexuális támadás és egy személy beleegyezés nélküli, szexuális tevékenységre való rábírása miatt emeltek még vádat a kétszeres Oscar-díjas színész ellen. A negyedik vádpont szexuális erőszak egy másik, most szintén 30-as éveiben járó férfi ellen szól, akivel 2013 áprilisában Gloucestershire-ben találkozott.

Spacey korábban azt mondta, hogy önként fog megjelenni a brit bíróságon, hogy válaszoljon a felhozott vádakra. A House of cards sztárja májusban a Good Morning Americának adott nyilatkozatot, amelyben azt mondta, biztos benne, hogy be tudja bizonyítani ártatlanságát.

( Ajtai J.)