hirdetés

Megszűnik a Pesti TV. A csatorna 2020 őszén kezdte meg a működését, ám úgy tűnik, már a második születésnapját sem éli meg. A tévé sok vizet nem zavart és sokkal több lehetőség volt benne de a vezetők nem éltek a lehetőséggel, igaz úgy tévét csinálni, hogy nem értünk hozzá az igen drága mulatság és a kudarc is tuti.

 

Tovább folytatódik a hetek óta folyó költségracionalizálás a kormányközeli sajtóban, amelynek részeként két hónap múlva megszűnik a Pesti TV. A Media1.hu úgy tudja, már ki is mentek az első ezzel kapcsolatos hivatalos értesítő dokumentumok a Progress Média Hungary Kft.-től a műsorterjesztő vállalatokhoz. A portál értesülései szerint a Pesti TV 2022. július 10-én 24:00-kor sötétül el örökre, azaz fejezi be működését.

A Media1 telefonon utolérte Vaszily Miklóst, a Progress Média Hungary Kft. társtulajdonosát, akitől kérték, erősítse meg vagy cáfolja az információt, de ő nem kívánta kommentálni az értesülést. A portál azonban egyéb forrásai révén 100 százalékos bizonyossággal állítja, hogy a Pesti TV az említett időpontban megszűnik.

A Pesti TV 2020 őszén kezdte meg a sugárzást, a műsorokat Huth Gergely és a PestiSrácok nevű kormányközeli portál csapata készítette. Azaz olyan kollegák, akik sosem készítettek nézett tévés műsort, s a mai világban azért a mozgóképek világában kell tudni mire kiváncsi egy néző, s mit szeretne látni. Így a Pesti TV megszűnése közel sem derült égből villámcsapásként érkezik, ugyanis korábban egy interjúban Vaszily Miklós is csak startup projektként beszélt a tévécsatornáról. Ráadásul a Pesti TV nézettsége jócskán elmaradt a várttól, miközben a működtetése rendkívül költséges volt, emellett belső működési botrányok is kísérték: például előfordult, hogy a munkatársak a fizetésüket is késve kapták meg a műsorokat alvállalkozóként gyártó Huth Gergelyék cégétől.

Tavaly ősszel Vaszily Miklóst azt mondta, egy év múlva, a Pesti TV 2. születésnapja előtt kerül sor a csatorna helyzetének felülvizsgálatára, de úgy látszik, a végső döntés előbb megszületett, így már a nyáron kikerül a televíziós csatorna a műsorterjesztő cégek kínálatából.

 

( Ajtai J.)