hirdetés

Shakespeare Sok hűhó semmiért című darabjának utcaszínházi előadása várja az érdeklődőket ma az Óbudai Nyár programsorozatának keretében.

sok hűhó-óbudainyár

Idén ünneplik Shakespeare halálának 400. évfordulóját. A szombati utcaszínházi előadáson a Sok hűhó semmiért rövidített, bátran meghúzott változata sok elő zene kíséretében lesz látható.

A zenés komédia irányába próbálták elvinni a darabot, arra törekedve, hogy könnyedén fogyasztható előadást hozzanak létre a társulat tagjai, így érthető, hogy egy 1970-es évekbeli olasz kisváros főterére képzelték el a történetet, amelyben egy maffiacsalád tűnik fel. A darab főszereplői Peller Anna és Józan László. Mellettük Faragó András, Eke Angéla, Márkus Sándor, Karalyos Gábor, Bakos-Kiss Gábor, Lazók Mátyás és Barabás Éva játszik még a darabban.

Lőrincz Edina, az Óbudai Kulturális Központ ügyvezető igazgatója elmondta: több mint egy tucat helyszínen több mint száz esemény várja az érdeklődőket a fesztiválon, amely jelenleg a félidejénél tart.

Szombattól ingyenes filmvetítések is lesznek a Kobuci Kertben, de ingyenes mozival várják az érdeklődőket szerdánként a Felliniben is a Római parton.  Július 8-án Bódi Magdi énekel Pál Dénessel és Vastag Tamással, aki New York-i hangulatot hoz a színpadra Liza Minnelli- és Frank Sinatra-dalokkal. Júliusban lesz még többek között Rúzsa Magdi- és a Csík zenekar-koncert is. Július 9-én az osztrák Fatima Spar & Freedom Fries lép színpadra. A Kobuci Kertben július 27. és 29. között az Óbudai Blues Fesztiválon spanyol, angol, osztrák, holland és magyar zenekarok játszanak – sorolta a programokat Lőrincz Edina. A Zichy-kastélyban július 16-án a Tangó sztori című produkció várja a közönséget. Az előadás a tangó történetét eleveníti fel a 13. századi spanyol egyházi zenétől az argentin tangó kialakulásáig, argentin táncosokkal és zenészekkel.

(Fotó: óbudainyár)