hirdetés

Sajnos a Fidesz országgyűlési képviselői levegőnek nézték az MTA elnökét. A Kulturális bizottság fideszes tagjai furán , mondhatni megalázó módon viselkedtek Lovász Lászlóval, a Magyar Tudományos Akadémia elnökével.

 

Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán számolt be a szomorú, meglepő és egyben sokkoló eseményről. A politikus szerint Lovász László megjelent a parlamenti bizottság ülésén, hogy beszélgessenek az MTA-ról és a magyar tudomány helyzetéről, csakhogy Cseresnyés Péter államtitkár kétségbe vonta az MTA beszámolójában szereplő számok és tények valódiságát, majd a fideszes képviselők ezzel a lendülettel el is napolták a napirendet, nehogy véletlenül vitatkozniuk kelljen.

Az MTA elnöke így esélyt sem kapott a Fideszes honatyáktól, hogy bármit is mondhasson pro és kontra. Úgy tűnik a politikai pökhendiség sokkal gyorsabban terjed, mint azt bárki is gondolta. Nem beszélve az alap műveltségről, amely arról szól, hogy hallgattassék meg az érintett is. Számunkra ze fura, mert régen a Fidesz nem ilyen volt, ez olyan Sztálinista módszernek tűnik.

Ennyire érdekli a Fidesz-kormányt a magyar tudományos élet sorsa – írta Szabó Szabolcs, képviselő.