hirdetés

Hamarosan kiadhatjuk Szlovákiának a több leszámolásos merénylet elkövetése miatt elítélt Josef Rohacot.  Az éjszakai életben jól ismert férfit egykori társának a felrobbantásával vádolják. A sors fura fintora, hogy Hamala volt az, akit anno a magyar rendőrség az Aranykéz utcai robbantás egyik tagjaként betudott azonosítani. Ő vette azt az autót, amit telepakoltak robbanóanyaggal.

 

haris, rohacEgy másik ügy miatt szlovák bí­ró­ság elé áll az Arany­kéz utcai rob­ban­tás és a Fenyő-gyil­kos­ság vég­re­haj­tása miatt már jog­erő­sen el­ítélt Jozef Rohác. Vádat emelt az Aranykéz utcai robbantás és Fenyő János médiavállalkozó lelövése miatt is jogerősen elítélt Jozef Rohác és két társa ellen Jozef Hamala meggyilkolásának ügyében a szlovák ügyészség. Így hamarosan Rohac haza kerül, azaz elhagyja Magyarországot.

Hamala korábban Rohác bűntársa volt, ő volt az, akit a magyar hatóságok az Aranykéz utcai véres  merénylet után betudtak azonosítani. Ő vette azt az autót többek között, amibe a robbanóanyagot tették. A szervezet több tagját is megölték máig ismeretlenek, a merénylet után pedig Hamala is eltűnt nyomtalanul, bujkált de 2002-ben lelőtték. A szlovák ügyészség szerint Rohac végzett vele.