hirdetés

Már érthető miért nem lesz több kormányellenes dudálós tüntetés a Clark Ádám téren. Egy 71 éves demonstráló eddig 1,2 millió forint bírságot kapott a Hadházy Ákos és Szél Bernadett országgyűlési képviselők és a Momentum által szervezett dudálós tüntetésen.

 

A kormányellenes dudálós tüntetések egyik fő oszlopos tagja a 71 éves kisnyugdíjas már ‘visszaesőnek’ számít, ugyanis korábban már többször feljelentették. Így eddig összesen 1 millió 250 ezer forint bírságot kapott. Ezen demonstrációkat Hadházy Ákos, Szél Bernadett és a Momentum szervezte, hogy a kormány veszélyhelyzet alatt hozott intézkedései ellen tiltakozzanak.

Az első öt alkalommal még csak dudáltak az autósok a Clark Ádám téren, utána már hangosan lejátszott zenével is feltűnést keltettek. A résztvevőket minden esetben feljelentette a rendőrség.
Köztük Szabó Gábort is, aki egy kivételével az összes hétfői tüntetésen ott volt. Először 750 ezer forintra büntették a kijárási szabályok és a közúti közlekedés szabályainak megsértése miatt, a második esetben pedig félmillió forintra, ekkor már csendháborításért is. Vagyis eddig összesen 1 millió 250 ezer forintot kell befizetnie bírságként .

Nagy kérdés ezt miből oldja meg, hisz a 71 éves férfinek havi 42 ezer nyugdíja. Még két szabálysértési határozatra vár, de abban reménykedik, hogy a negyedik alkalommal már csak 50 ezer forintra fogják büntetni.

A BRFK azt közölte, hogy a bírságok kiszabásánál minden esetben figyelembe vették, hogy valaki kapott-e már korábban is büntetést. Szabó Gábort pedig már többször feljelentették úgynevezett ligetvédőként. Azaz nem vehették figyelembe, hogy eddig nem volt sem szabálysértése, így nagyon enyhítő körülményt sem találtak.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy a nyugdíjas férfi kérhet részletfizetést, amelyet a rendőrség köteles megadni épp a férfi kisnyugdíjára tekintettel.

Hadházyék már korábban bejelentették, hogy nem fognak többet így tüntetni, mert szerintük nem helyes úgy tiltakozásra kérni az embereket, hogy nem biztosak abban, mindenki ki tudja fizetni az irreálisan magas bírságokat. Az eddig összegyűlt büntetésekre gyűjtést indítottak.
Hadházy Ákos viszont egy videós bejelentkezésben azt közölte, nem hagyják abba a tiltakozást, más megoldást találnak ennek lebonyolítására.

Bízunk benne a tüntetést szervező országgyűlési képviselők nem hagyatkoznak a gyűjtésére és már jelezték a tüntető társaiknak, hogy a havi tiszteletdíjukat felajánlják a bírságok kifizetésére, mert ez így korrekt és ezen összegből a részletfizetések simán megoldhatóak az összes tüntető vonatkozásában.