hirdetés

Rendet tettek Lópici udvarán az önkormányzat munkatársai. Szi­lágyi István és felesége, Humenyánszky Jolán rossz körülmények között él, házuk romokban áll, udvaruk szeméttel és gazzal volt tele. Gyermekük pedig börtönben van, mert rátámadt és bántotta az ismert színészt.

lópicin segítettekAz idős házaspár egészségi állapota és szerény nyugdíja miatt nem tudta karbantartani az otthonát, ráadásul most a fiuk is előzetes letartóztatásban van. Szilágyiék segítséget kaptak a helyi önkormányzattól, az udvart fél tucat munkás vette kezelésbe. Rendbe hozták a bejárathoz vezető járdát, eltakarították az összegyűlt szemetet, illetve az önkormányzattól kapott tűzifát is felvágták a rossz körülmények között élő házaspár számára.

Nem egyszerű az életünk, féltünk a téltől, mert, ha fánk még akad is, nincs, aki felvágja, ráadásul volt, hogy meg is ázott a tüzelőanyag. Ami pénzt összekuporgatunk, azt beküldjük a fogdába a fiúnknak. De szerencsére van, aki segít. Az önkormányzat megkeresett bennünket, jöttek emberek, akik kicsit rendbe szedték az udvart, és a kapott tüzelőt is felaprították, majd védett helyre vitték – mondta el Lópici Gáspár, azaz Szilágyi.