hirdetés

Oroszországban már sokan Putyin ellen szervezkednek. Sőt. Már forgatókönyv is van arra, hogy Vlagyimir Putyint előbb vagy utóbb „szanatóriumba fogják küldeni azért, hogy elkerüljék a puccsot” – ezt állította Sir Richard Dearlove, a brit MI6 korábbi vezetője egy podcastműsorban.

 

Az orosz elnök elleni puccs lehetőségét a háború kezdete óta híresztelik. Legutóbb azt állították, hogy már a biztonságpolitikával foglalkozó vezetők egy része is ellene készülődik.

Ezzel kapcsolatban Sir Richard Dearlove – aki 1999 és 2004 közt vezette a brit titkosszolgálatot – most azt mondta: Vlagyimir Putyin ellen nemcsak puccs készül, hanem súlyos beteg is (ezt szintén híresztelték már párszor, bár legutóbb azt állították, hogy meggyógyult),és emiatt már most azt tervezik a Kremlben, hogy a jövő évben szanatóriumba küldik őt.

„Azt hiszem, hogy 2023-ban távozni fog, valószínűleg egy szanatóriumba, ahonnan már nem Oroszország vezetőjeként fog előjönni” – mondta az ex-kémfőnök Dearlove, hozzátéve azt is, hogy a következő másfél évben szerinte rendszerváltás lesz Oroszországban az „ukrajnai katasztrófa” miatt, bár az elit természetesen nem fog szőröstül-bőröstül eltűnni.

Sir Richard Dearlove a műsorban arról is beszélt, hogy szerinte az orosz közvélemény még mindig egyértelműen Vlagyimir Putyin pártján áll, azonban a szakértők már szép lassan kezdenek elbizonytalanodni azzal kapcsolatban, hogy valóban jó politikát folytat-e a Kreml.

( Németh Attila)