hirdetés

Pert vesztett az MVSZ-tagság a Kúriánál is, Stoffán György újságíróval szemben, akit azzal vádoltak meg, a Stoffán ellen, a román állampolgárságú N. I. Patrubani által összehívott gyűlésük alkalmával, hogy személyiségi jogaikat sértette az újságíró blogján megjelenő cikk, amelyben Stoffán jogos nemtetszésének adott hangot, a „Trianon felülvizsgálatára” irányuló aláírásgyűjtéssel kapcsolatban.

 

A 24 darab feljelentő mindegyike kapott ezen a gyűlésen egy rosszul olvasható cikk-fénymásolatot és körbeadtak egy ívet is, amelyet alá kellett írnia a jelenlévőknek, a Stoffán ellen indítandó perekben való kötelező részvételük elismeréseként –, mint ezt előadta a büntetőperben tanúként szereplő, mára már kirúgott egykori vezetőségi tag.

(https://stoffangyorgy.blogspot.com/2019/01/ujabb-onjelolt-hazaarulas-az-mvsz-tol.html)

Nagytiszteletű Kiss Endre, református lelkész, a Sárospataki könyvtár ny. főigazgatója, időközben megkövette Stoffánt, mert mint mondotta, az elnök, az említett (párttag)gyűlésen súlyosan félrevezette a jelenlévőket, és nem arra törekedett, hogy Stoffánt meghívják, és személyesen tisztázzák a dolgot. Ehelyett pereket zúdítottak az író nyakába, mocskolták az MVSZ Sajtószolgálatának oldalán, lezsidózva, gyalázva, Fidesz-bértollnokozva stb… Valószínűleg, bosszúból azért, mert már a 2004-es kettős állampolgársági népszavazás kezdeményezésekor is bírálni merte az MVSZ „nagytekintélyű” vezetését. Akkori bírálata, a későbbi történéseket figyelembe véve, teljesen megalapozott volt, és ezt megerősítette Kövér László Házelnök is.

A most, az MVSZ-tagság által elbukott polgári perben, először 2,6 milliós sérelemdíjat követeltek az újságírón, majd 4 millióra emelkedett a tarifájuk, amikor két elutasító ítélet után a Kúriához fordult e furcsa társaságból 12 fő azzal, hogy vizsgálják felül a szerintük a „Stoffánt mentő Fideszes” bíróságok ítéletét.

Ám, pechjükre a Kúria sem találta sérelmesnek a cikket, amely csupán egy civil kezdeményezést bírált, de nem az abban résztvevő aláírásgyűjtőket volt hivatva sértegetni.

Így, a felperesek a polgári bíróságokon (Székesfehérvári Törvényszék, Győri Ítélőtábla) hoppon maradtak Stoffánnal szemben, aki sem személyesen, sem képviselőt küldve, nem vett részt ezeken a tárgyalásokon. Tehát, a felperesek önmagukat vágták el fellebbezéseikkel – a mostanra végleg elúszott – jó pénz reményében. Arcátlanságuknak az ad különös kontúrt – a sérelemdíj bíróságról bíróságra való emelése mellett –, hogy a jelenleg ugyanebben az ügyben folyó, immár Nicolae Patrubani által indított, és az MVSZ elleni becsületsértés vétségének átkeresztelt bosszúhadjáratban, minden odarendelt tanú (korábbi bukott ügyben felperes csapat), papírból olvasta a vallomását, amely csaknem szó szerint megegyezett mindegyiküknél… Egyikük, másikuk, nehezen találta meg a cetlin a bírónő kérdésére adandó helyes választ…

A Magyarok Világszövetségének maradéka, és vezetőjük tehát, nem viseli el a józan bírálatot, és mindent megtesz, hogy elégtételt vegyen azokon, akik bírálni merik, e nem egészen áldásos, nemzetmentőnek álcázott, ellenzéki, politikai munkálkodásukat…

Csupán azért adunk hírt a Kúria döntéséről, mert valakinek a jó hírnevét könnyű hazugságokkal rombolni, ám pervesztéskor az MVSZ elfelejtette közölni olvasóival a befejezett tényeket. Ez pedig amolyan régi jó, a Ceausescu-i időkből megmaradt eljárás lehet… Patrubaniéknál.

( Dr. Fehér Szabolcs )