hirdetés

Ha napjainkban valaki lakásfelújításra szánja el magát, néhány dologgal mindenképpen számolnia kell. Például egyre nehezebb megfelelő szakembert találni a munkákra. Nem véletlen tehát, hogy egyre népszerűbbek azok a kivitelezési, építési technikákkal foglalkozó oktatóvideók, amelyek segítségével mi magunk is szinte kitanulhatunk egy-egy mesterséget. Ha a profi szintet nem is érjük el, tájékozottabbak és ügyesebbek leszünk az adott területen. Így egyre többen szánják rá magukat otthonuk megújításába, szépítésébe. Az okok azonban nem csak a szakemberhiányra és az anyagi kötöttségre vezethetők vissza.

Saját kezűleg

Abban, hogy belevágunk lakóterünk felújításába, nem csak saját tempónk, elképzeléseink és anyagi kondíciónk játszanak szerepet. A saját kezűleg végzett, kreatív munka mindig többletjelentéssel bír. Ha szeretnénk, hogy rövid idő alatt lakásunk látványos változáson menjen keresztül, akkor válasszuk az öntapadós fóliát. A tapétázás nem új keletű felújítási mód, de a tapéták és fóliák világa jelentősen megváltozott az elmúlt években. Számos helyiségben és felületen alkalmazhatók, típustól függően ragasztós és újra felrakható, ragasztó nélküli kivitellel is találkozhatunk. A szín és a mintázat terén is óriási a választék. Az öntapadó fóliával néhány óra alatt teljesen új köntösbe öltöztethetjük régi bútorainkat, megunt lakásunkat.

Hogyan lássunk hozzá?

A fóliázás egyszerű, és ha ezt a technikát választjuk, nincs szükségünk külön mesteremberre. Fóliás Juci és csapata azon dolgozik, hogy az öntapadós tapéta sokrétű felhasználási módjait és technikáját minél szélesebb körben ismertté tegyék. A honlap alapítójának alapvetése, hogy bárki könnyedén és gyorsan elsajátíthatja a fóliázást. Azonban minden kezdőnek elkél egy kis segítség, ezért érdemes az ingyenes mini tanfolyamon részt venni. Az első videó végén egy teszt kitöltésével lehetőségünk nyílik a további videók megtekintésére, így a fóliázásról minden érdemi információt megszerezhetünk. A videókban számos olyan technikai részlet is terítékre kerül, amelyek ismeretében és alkalmazásával valóban a fóliázás mesterévé válhatunk.

Az információ hatalom

Fóliás Juci otthonszépítő programja sok elemből tevődik össze. A honlapon a webshop kínálata mellett egyre több gyakorlati tudnivalót, tanácsot, videót és egyéb érdekességeket találunk. Az egyik legfontosabb azonban, hogy a felhasználók és az alapító folyamatosan kommunikálnak és megosztják egymással fóliázási ötleteiket, tapasztalataikat és munkájuk eredményeit. Az amatőr fóliázók csoportja szinte észrevétlenül válik profivá. Ha szeretné, hogy részesévé váljon egy kreatív, egymást támogató közösségnek, akkor vegyen részt a videós tanfolyamon. Biztos lehet abban, hogy a tanfolyam végére mindet tudni fog az öntapadós fóliák helyes és esztétikus használatáról.