hirdetés

A világsztár George Michael 53 évesen távozott el, öt évvel ezelőtt, épp karácsony napján. Halála mindenkit megdöbbentett.

 

A világhírű  popsztár, botrányhős, nyilvánosan a melegek ikonikus alakjának – George Michael élete sosem volt túlzottan egyszerű az élet , de mire ötven múlt, sokan hihették, megtalálta a boldogságot. Halála annak ellenére, hogy híres volt kicsapongó életmódjáról, világszerte váratlanul érte a rajongók és zeneszeretők millióit.

Michael a Wham! együttes sármőreként hódította meg először a szíveket, az együttes legnagyobb slágere, a Last Christmas (azaz magyarul Tavaly karácsonykor) az év legjobban várt ünnepéhez kötődik – tragikus és talán sorsszerű is, hogy az énekes éppen ezen a napon távozott el.

2016. december 25-én az énekest akkori élettársa, Fadi Fawaz találta holtan reggel a saját ágyában. Előjele a bajnak sem szerinte, sem George Michael menedzsere szerint nem volt. Szomszédai akkor azt mondták a riportereknek: Michaelt ugyan ritkán látták, de az utóbbi időkben kifejezetten jó hangulatban volt, és nem tűnt betegnek.

Sosem felejtem ezt a karácsonyt, amikor reggel holtan találtam a párom, békésen fekve ágyában. Örökké hiányozni fogsz!-mondta akkor Fawaz.

Michaelt csak 2017. márciusában temették el. Boncolási jegyzőkönyvéből kiderült, halálát szívmegállás okozta – álmában halt meg. Mint kiderült, szívnagyobbodása, szívizomgyulladása és zsírmája is volt.

Váratlan halálát követően rajongók virágerdővel borították londoni háza bejáratát. Utoljára egyébként 2016. október 17-én állt színpadon, nagyszerű bulit csinált, kirobbanó formában volt. Akkor úgy búcsúzott el rajongóitól: “Köszönöm, London! Hamarosan újra találkozunk!” .

( Balu )