hirdetés

Az oroszok nem viccelnek és eléggé megfenyegették Romániát is. Persze Lengyelország sem lehet túlságosan nyugodt. Magyarország mivel semmilyen fegyverszállítmány eljuttatásában nem vesz részt Ukrajnába, így mi megnyugodhatunk.

 

Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivő azt mondta, hogy tudomásuk szerint az ukrán légierő több szomszédos ország repreteit is használhatja, biztos információjuk van például arról, hogy ukrán harci gépeket engedtek be a román légtérbe és „más határmenti országokéba”.

Konasenkov szerint ez úgy is felfogható, hogy az érintett országok beszálltak a katonai konfliktusba. Azt állítja, hogy az orosz hadsereg ma elpusztította az ukrán légierő vinnicai légi bázisát és lelőtt 3 ukrán Su-27-es vadászgépet – erről a TASzSz és az Interfax is beszámolt.

„Gyakorlatilag a kijevi rezsim teljes harckész légi flottáját megsemmisítettük” – közölte a szóvivő. Szavai hitelességét némileg csökkenti, hogy ugyanezt már az invázió első napján is bejelentették.

A szóvivő szerint az orosz csapatok bizonyítékot találtak arra, hogy az ukránok az amerikai védelmi minisztérium támogatásával biológiai fegyvereket fejlesztettek lépfene, kolera és más kórokozók felhasználásával- írta az Interfax.

Putyinék szerint az ukrán egészségügyi minisztérium körlevélben adott utasítást a terhelő bizonyítékok, vagyis a vírusok és baktériumot elpusztítására.

Az UNN ukrán hírszolgálati iroda szerint Konasenkov elmondta: az orosz hadsereg a közeljövőben precíziós csapásokat fog mérni az „ukrán katonai-ipari komplexum” egyes üzemeire, ezért előre figyelmezteti ezen gyárak munkásait.

( Balu )