hirdetés

Bár már mindenki borítékolta, hogy a Klub Rádió frekvenciáját a HIT Gyülekezetét vezető Németh Sándor média birodalma nyeri meg, amelyhez az ATV is tartozik, de nagy meglepetésre a Médiatanács kizárta a Spirit FM pályázatát.

 

A Médiatanács ugyanis kizárta a 92,9-es budapesti rádiós pályázatból. Arról a frekvenciáról, ahol jelenleg, illetve februárig a Klubrádió szól.

Miután a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) médiatanácsa érvénytelennek nyilvánította a Klubrádió mostani frekvenciájára kiírt pályázat két indulójának pályázatát, egyikük, az ATV-csoporthoz tartozó Spirit FM már közölte is, hogy bírósághoz fordul – adta hírül a Média1 hírportál.

A frekvenciájára áhítozó másik két médiaszolgáltató pályázata érvénytelen. A Klubrádó hiánypótol.

Németh S. Szilárd, az ATV Csoporthoz tartozó Spirit FM-et működtető egyesület elnöke szerint jogilag vitatható a Médiatanács hétfőn bejelentett döntése, ezért bírósághoz fordulnak, de a biztonság kedvéért megpályáznak egy másik frekvenciát is.

Az NMHH alaki hiba miatt ejtette ki a Spiritet is.

Az ATV média birodalma és további terjeszkedése most STOP-ot kapott. Kérdés a bírósági csatát megnyerik-e, de ez aligha befolyásolja a pályázatot. Így a Klub Rádió némi reményt kapott és bízzunk benne élnek vele.

 

(cst )