hirdetés

Olcsón megúszta a szakács a késes támadást. A vendégére késsel támadó gyorséttermi alkalmazottat két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélet a bíróság, mivel a vádlott lemondott a tárgyalásról. Igaz most négy évig fékeznie kell majd az indulatait, ha nem akar dutyiba menni.

 

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt jogerősen két év, négy év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy vendégére késsel támadó gyorséttermi szakácsot a Fővárosi Törvényszék.

Az előkészítő ülésen a vádlott szakács beismerte bűnösségét és így le is mondott a tárgyaláshoz való jogáról. A késes támadónak mázlija volt, mert a büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe az időmúlást, a vádlott megbánását, beismerését és azt, hogy cselekménye kísérleti szakban maradt.

A mostani ítéletével a bíróság megszüntette a vádlott próbára bocsátását egy vele szemben kábítószer-birtoklás miatt korábban folyamatban volt ügyben, és halmazati büntetésként a férfit két év, négy év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.
Mivel az ítélettel szemben nem jelentettek be fellebbezést, az első fokon azonnal jogerőssé vált.

MInt ismeretes a giroszos szakács, 2018. július 16-án este keveredett konfliktusba a sértettel. A sértett és a társai betértek az étterembe, a vádlott azonban nem szolgálta ki őket, emiatt szóváltás alakult ki közöttük. Amikor a társaság kifelé indult az étteremből, egyikük egy fóliatekercset dobott a szakács felé, aki erre a kezében lévő 35 centiméteres pengehosszúságú gíroszhús vágására használt kés élével a férfi fejére csapott. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de a törvényszék szerint fennállt az életveszélyes sérülés kialakulásának veszélye is.

 

(turi)