hirdetés

A Harry Potter világában játszódó Legendás állatok és megfigyelésük című filmtrilógia mozi premierje november 18-án lesz, a második rész bemutatására azonban két teljes évet kell várni.

Legendás állatok és megfigyelésük filmA második részhez is a brit írónő, J. K. Rowling írja a forgatókönyvet és David Yates lesz a rendező, aki az utolsó négy Harry Potter-filmet vitte vászonra.

A filmtrilógia első részét, amelyben mások mellett Eddie Redmayne, Colin Farrell, Katherine Waterston, Ezra Miller és Alison Sudol is szerepel, idén november 18-án mutatják be a mozikban, a második részt azonban csak 2018 novemberétől vetítik – jelentette be a Warner Bros. filmstúdió.

A háromrészes mozifilm a legendás bestiákért rajongó Göthe Salamandert követi nyomon. Rowling korábban azt nyilatkozta, hogy a New Yorkban játszódó történet se nem folytatása, se nem előzménye a sorozatnak, hanem Harry Potter mágikus világának kiterjesztése.

Az írónő a Harry Potter-könyvsorozat negyedik és ötödik kötetének megjelenése között vetett papírra a fiktív tankönyvet, amely a történet szerint hetven évvel az ifjú varázslótanonc felbukkanása előtt íródott.