hirdetés

A régmúlt időkből ránk maradt tárgyi emlékek használatával napjaink divatos „old school” stílusát csempészhetjük otthonunkba. A régies stílushoz elegendő egy egyszerű falikép is. Egy eredetileg sárga, vagy az évek alatt megsárgult, vagy akár csak fekete és fehér színekben pompázó emlék.

 

Akkor sem kell megijednünk, ha egy ilyen több száz éves antik műkincs nincs a birtokunkban. A technikai fejlettségnek köszönhetően ez az ábrázolási technika bármelyik digitális fényképen nagyon egyszerűen megvalósítható.

 

Az internet világának köszönhetően számtalan ingyenesen használható képszerkesztő alkalmazás vagy applikáció áll a rendelkezésünkre. A programok segítségével napjaink fényképeiből gyorsan retrót készíthetünk.

 

A módszer előnyei

A fekete-fehér vagy szépia effektussal pár kattintással módosíthatjuk az eredeti fotót. A technika segítségével egy szimpla hétköznapi képből is egy teljesen új megjelenésű alkotás készülhet.

A fényképek ezzel az eljárással új életre kelhetnek. Sőt, képeink legtöbbje részletgazdagságuknak és színkavalkádjuknak köszönhetően így sokkal látványosabban fog mutatni.

A fekete-fehér vagy enyhén sárgás árnyalatú képek minden enteriőrbe könnyedén beilleszkednek. Ellentétben a nagyon színes verzióval, amely megtörhetné otthonunk idilli stílusát. A retró megjelenésű kivitelek bármilyen fal vagy bútor szín mellett színvonalas megjelenést fognak biztosítani.

 

Régi stílusú képek

Az eredeti digitális képek mellett, az így elkészült effektes képek is kitűnően felhasználhatóak garanciális  vászonkép készítéshez

Amennyiben egy tárgyat szeretnénk hangsúlyozni a fotón, arra is van lehetőség. Ezekben az esetekben lehetőség van csak a háttérben alkalmazni a vintage stílust. Ilyen esetben a kép előterében elhelyezkedő tárgyak színe lesz a domináns. Rendkívül kifinomult és stílusos megoldás. Az ilyen fali dekorációk minden szempárt magukra fognak vonzani. Az eljárás egyediségétől függetlenül a legtöbb lakberendezési stílussal jól összeegyeztethető ez a megoldás is.

Az eljárás alkalmazása

 Vászonkép készítése esetén legjobb, ha az effektezést profi kezekre bízzuk. Ezzel a megoldással nem hétköznapi megjelenéssel fogják az agyon like-olt fényképünket új életre hívni. A képek a minőség-ellenőrzés után ingyenes előkészítésben vesz részt. Ennek során többfajta fekete-fehér, szépia, illetve a színes árnyalatok korrigálásával is megjelenítik számunkra a kiválasztott fotót.

Így a szabad szemünkkel láthatjuk, hogy az egyes változások milyen új eredményeket és előnyöket hoznak. A több lehetőség összehasonlításával kiválaszthatjuk a legideálisabb, nekünk legjobban tetsző verziót. Ebből végül elkészül a vászonkép, mely otthonunk hosszan tartó emlékévé, szinte családi ereklyévé válhat.