hirdetés

Gyanúsítottja még nincs a tragikus miskolci pinceomlásnak, amelyben három munkás vesztette életét. A tűzoltók a pinceomlás mindhárom áldozatának holttestét kiemelték a törmelék alól, így befejeződött a mentés – közölte a honlapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

A mentésben résztvevő erők folyamatos omlásveszély mellett, rendkívüli esemény és baleset nélkül végezték a munkájukat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, tartalmazza a közlemény.

Sajnos már a baleset után lehetett tudni két munkás meghalt a pinceomlásban és hosszas kutakodás után kiderült a harmadik sem élte túl a szerencsétlenséget.

A Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon arról tájékoztatott, hogy munkálatok végzése közben ráomlott egy pince három munkásra szerda reggel Miskolcon és a férfiak nem adnak életjelet magukról. A férfiak felújítási munkálatokat végeztek a pincében, amikor a mennyezet beszakadt és maga alá temette őket.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben. Úgy tudjuk az esetnek gyanúsítottja még nincs.