hirdetés

Október 21-e óta látható a Duna közszolgálati csatorna képernyőjén a Fölszállott a páva legújabb évada. A népzenei és néptánc-tehetségkutatóban idén is gyerekek mutathatják meg tehetségüket. A Maradj talpon!-t is megérintette a népi kultúra fontossága: a vetélkedő október 28-i tematikus adásában olyan versenyzők érkeznek a stúdióba, akik a népművészet, a népi hagyomány különböző területein tevékenykednek, ezért a hagyományőrzés jegyében valamennyi vendég magyar népviseletben vesz részt Gundel Takács Gábor népszerű vetélkedőjében.
maradj-talpon-nepviseletA pénteki adás kihívó játékosa Sikentáncz Szilveszter, aki szilágysági viseletben érkezett. Szilveszter két együttes vezetője, a Rákospalotai Szilas együttesé és a Százhalombattai Forrás Néptáncegyüttesé, és mindkét csoporttal szerepelt a Fölszállott a páva korábbi évadaiban. Szilveszternek nem lesz könnyű dolga, hiszen számos ismerősével kell összemérnie tudását az adásban. 

Vajon talpon marad-e velük szemben az örök aranysarkantyús táncos?

November 4-től péntekenként élő adással jelentkezik a Fölszállott a páva, így a Maradj talpon! december 16-ig hétfőtől csütörtökig heti négyszer lesz látható a Dunán.

Maradj talpon! – Fölszállott a páva tematikus adás október 28-án 19.30-kor a Dunán.