hirdetés

Érthetetlen miért lett öngyilkos G.Zoltán, az ismert budapesti vállalkozó, akinek a várnegyedben volt a galériája. A férfi a Margit hídról ugrott le augusztus első napján és a Kopaszi gátnál találták meg a BRFK vízirendőri.  A rendőrök a férfi azonosításához a lakosság segítségét is kértek, ekkor derült ki a vízhulla nem más mint az ismert vállalkozó.

Igazából nem tudni mi történt az ismert vállalkozóval de úgy tűnik vagy lelki gondokkal küzdött, vagy valami komoly csalódás érhette G.Zoltán, hogy öngyilkos lett. A várbegyedben galériát üzemeltető férfinek ugyanis úgy tűnt nincs gondja, minden jól ment, sikeres is volt. Sármos is volt és fitt. Persze lehet, hogy nem is érzelmi okok, hanem egészen más indok miatt ugrott a Dunába. Az sem kizárt, hogy valakik lehúzták vagy becsapták, de igazából ezt pontosan lehet sosem fogjuk megtudni.

„Augusztus 4-én, 9 óra 50 perckor a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a Duna 1643.5 folyamkilométerénél egy mederközépen sodródó férfi holttestet észleltek, akit a IX. kerületben lévő Kopaszi-gátnál tudtak partra emelni. A helyszíni és halottszemle során kétséget kizáróan nem lehetett megállapítani a személyazonosságát, azonban az eddig beszerzett adatok alapján feltételezhető, hogy az ismeretlen személyazonosságú holttest azonos az augusztus 1-jén a Margit hídról vízbe ugrott G. Z. személyével” – állt a rövid közleményükben, amelyhez egy sokkoló fotót is csatoltak a napok óta vízben sodródó holttestről. Azóta kiderült, G.Zoltánt a várbegyedben lévő galéria tulajdonosát találták meg, így a felhívást törölték.

Teljesen értetlenül áll mindenki az 56 éves férfi tragédiája előtt, hiszen G. Zoltán még a közelmúltban is nívós eseményekről osztott meg fotókat a közösségi oldalain. A képei között többek között pózolt Rácz Jenő sztárséffel, Curtisszel, de néhány éve még Tóth Andi énekesnőt is elvitte egy körre a luxusautójával, amelyről egy videót is készítettek. Jócskán betekintést engedett követőinek az életébe, amelyről csak úgy sütött a gazdagság: luxuskocsik, hajók, puccos kiállítások, VIP-bulik, operabál, egzotikus nyaralások, golfklubok, gyönyörű nők és befolyásos barátok. Zoltán a közösségi oldalára feltöltött fotók szerint az elit már-már sztereotip életét élte, ám – az ilyen köröknél szokatlan módon – semmilyen hozzá köthető magyarországi vállalkozást nem találtunk a nevén. Mindössze édesanyja tavaly megszűnt betéti társaságában volt kültag. Korábban a Balatonnál az édesanyjával együtt, amíg fel nem költözött Budapestre, nem is akármilyen környékre: a lakása, amelynek értéke lapunk becslése szerint 110 millió forint körül lehet, az ország egyik legdrágább utcájában, a Bazilikától egy köpésnyire található.

G.  Zoltán a várnegyedben üzemeltetett egy művészeti galériát, illetve belsőépítészként is dolgozott. Korábban gyertyaöntő üzeme is volt, amiből jócskán megszedte magát. Nagyon magas színvonalon élt, számos ingatlant vásárolt magának. Rengeteg időt töltött a klubokban, az éjszakai életben, sokat tudhatott bűnözőkről is, de kizártnak tartják, hogy bárki haragudott volna rá, hiszen mindenki szerette. „Egy valódi milliárdosként mutatkozott. Kifele egy csodát árult magáról, de belül valami nyomaszthatta” – fogalmazott az egyik, névtelenséget kérő ismerőse.

A BRFK az üggyel kapcsolatban azt közölte: idegenkezűség gyanúja nem merült fel, ezért büntetőeljárást sem indítottak G.Zoltán halálának ügyében.