hirdetés

Nem üzemelteti tovább a Cinema City a Palace Mammut moziját. Az új üzemeltetővel várhatóan idén december közepén nyílik meg majd a teljesen megújult, változatlan területű, korszerűsített komplexum. Azonban csak a Mammutban adta fel a Palace a működését.
mammut cinemaA Cinema City hétfőn délelőtt jelentette be, hogy bezárja a Palace Mammut moziját, mert a mozihálózat és a bevásárlóközpont között sikertelenül zárult a szerződés megújításának tárgyalása.
A hálózat tájékoztatása szerint a felek között a megállapodás szeptember 11-én ér véget, amelynek megújítására a Cinema City már hónapokkal azelőtt megkezdte az egyeztetést. A mozihálózat közleményében emlékeztetett, hogy 2011-ben törvényes fúzióval felvásárolta a Palace által üzemeltett mozikat, majd megkezdte azok belső tereinek felújítását és technikai felszerelések fejlesztését. A felvásárolt 7 mozi közül a Mammutban volt az egyetlen, ami Palace Mammut néven működött tovább.
Ezzel párhuzamosan azonban a mozihálózat folytatja többi filmszínházának a felújítását, a jövő év elején pedig Győrben megnyitja új 4DX mozitermét.
A Cinema City 1930-ban, Haifán kezdte működését, a vállalat 225 mozit üzemeltet Európa 9 országában (Egyesült Királyság, Írország, Lengyelország, Magyarország, Cseh Köztársaság, Bulgária, Románia, Szlovákia, Izrael).