hirdetés

Fenntartják a blokádot a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói, akik az újonnan kinevezett vezetőség ajánlatát ultimátumnak tekintik és azt visszautasítják. A diákok ereje egyre nagyobb Vidnyánszkyék pedig tehetetlenek és az idő múlása nem az egyetem új fura urainak kedvez.

 

A hallgatók képviselői hétfői budapesti sajtótájékoztatójukon elmondták: az egyetemi autonómia feltételei rögzítve vannak a nemzeti felsőoktatási törvényben, nem képezhetik semmilyen egyeztetés részét.

Kiemelték, hogy az egyetemi dolgozók sztrájkjának harmadik napján a tanulmányi félév felfüggesztésével fenyegetni abszurd, a tanév érvényességéről pedig csak jogszerűen kinevezett vezetőségnek lenne felhatalmazása dönteni.

A Színház- és Filmművészeti Egyetemnek legitim vezetése jelenleg nincs- mondták.

Az egyetem hallgatósága a blokádot fenntartja, a tiltakozáshoz való demokratikus jogával továbbra is él.

A SZFE katona kancellárja és a rektor-helyettes közölte amennyiben befejezik a sztrájkot és a blokádt a hallgatók úgy kétlépcsős bérfejlesztést, az intézmény jövőjéről szóló, átfogó egyeztetést, valamint az egyetemi épületek blokádját szervezők büntetlenségét ígérték az SZFE új vezetői abban az esetben.

Nos ez a katonás ultimátum adás nem jött be úgy tűnik. Azis érdekes, hogy a napokban az egyetem fura ura Vidnyánszky Attila nem mondott semmit, nem is nagyon szerepelt.

(ajtai )