hirdetés

Drasztikus lépést tett a Tankcsapda zenekar. Az indoklásuk szerint 2005 óta sok minden megváltozott Debrecenben, ezért az általuk írt Loki-induló használatát megtiltják a klubnak.

tankcsapda

A DVSC-nek volt a legjobb indulója. A múlt idő nem elírás, a Tankcsapda döntése értelmében ezentúl nem a Piros-fehér című rockos induló vezeti fel a debreceni futballmeccseket a Nagyerdőn. A szombati, Vasas elleni bajnokin már nem is csendült fel az induló, amihez a 2005-ös bajnoki cím adta az ihletet, helyette egy régebbi Loki-dal szólt a Nagyerdei Stadion hangszóróiból.

A debreceni rockereknél azt tudakoltuk, hogy miért „vonultak ki” csendben a Loki-meccsekről. A banda közleményben fejtette ki az indokait.

Az elmúlt években nemcsak a csapat, de a labdarúgás összessége is alapos változásokon ment keresztül, és mivel már nincs meg bennünk az az érzelmi töltés, ami annak idején a dal megírására ösztönzött minket, úgy gondoltuk, itt az ideje, hogy átadjuk a lehetőséget a következő generációnak: szülessen egy új induló, ami reményeink szerint hasonló sikerekre ösztönzi majd a debreceni labdarúgást, ahogy tette ez a dal is több mint tíz éven át, mert debreceniként bennünk a vér ettől még továbbra is piros és fehér! – írta a zenekar. Lukácsék a közlemény végén hangsúlyozzák, a dal ingyenesen letölthető a Loki honlapján, tehát a továbbiakban is mindenki számára hallgatható, elérhető marad.

(Forrás: Civishir, Fotó: Tankcsapda)