hirdetés

A nevettető és a színész, mondhatni, színre lép. Magánszínházat alapít ugyanis Nacsa Olivér és Németh Kristóf. Az új teátrum decemberben már meg is tartja első bemutatóját, azaz nem lazsál a két alapító.
nacsaNacsa Olivér előadóművész, humorista felidézte, hogy alapítótársa, Németh Kristóf színművész május végéig a Játékszínt vezette, ő maga pedig évek óta tevékenykedik a Budavári Palotakoncert producereként, most azonban szerettek volna valamit olyat létrehozni, ami mindkettejük szívügye, miközben értéket képvisel.

Németh Kristóf hozzátette, a Játékszín élén eltöltött négy év alatt megbizonyosodott arról, hogy Magyarországon van már létjogosultsága egy piaci alapon működő színháznak.

– A színházi kultúra már nem igényel feltétlenül állami támogatást, ha egy teátrumot fiatalos szemléletű, szerteágazó kapcsolatrendszerrel rendelkező szakemberek vezetnek – mondta Németh Kristóf.

A magyar néző Nacsa és Németh szerint többnyire azért megy színházba, hogy kikapcsolódjon, nevessen, hogy el tudja felejteni az aznapi feszültséget. Az új teátrummal ezért szeretnék hazai szerzők friss műveit bemutatni, de alapvetően az angolszász világból hoznak majd olyan darabokat, amelyeket eddig Magyarországon nem lehetett látni, köztük zenés produkciókat.

Az első bemutató helyszíne a Nagymező utcai „pesti Broadway” lesz, 2016 decemberében – árulta el Németh Kristóf.

Nacsa Olivér hozzátette, hogy idővel állandó játszóhelyet is szeretnének, de még keresik az új teátrum leendő otthonát.