hirdetés

Már gyermekként rajongott a tömegközlekedésért a miniszterelnök rokona. Fejből tudta az összes menetrendet. Sőt hangadója volt a közösségi közlekedés fejlesztésének is kamasz fejjel. Majd karrierje csúcsán a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója lett, most pedig január 16-ától a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatói feladataival bízta meg az emberi erőforrások minisztere Vitézy Dávidot.

Vitézy

A tárca közleménye szerint az Emmi októberben írt ki pályázatot a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatói posztjának betöltésére, de az eredménytelenül zárult, ezért a miniszter az új pályázat kiírásáig megbízott vezető kinevezéséről döntött.

A megbízott főigazgató feladata koncepció kidolgozása a múzeum hosszú távú működtetésére, továbbá az intézmény átfogó megújítása és az újjáépítés irányítása.

Az államtitkárság azt írta, hogy „a Városliget átfogó rekonstrukcióját célzó Liget Projekt részeként a több mint százéves közlekedési múzeum nem csupán eredeti pompáját nyeri vissza, hanem 21. századi tudásközponttá válik”.

Vitézy Dávid közgazdász, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület egyik alapítója és vezetője, 2010–2014 között a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója volt, 2015 februárjától pedig a közösségi közlekedés fejlesztését felügyelő miniszteri biztos.