hirdetés

Országos toborzókampányt indít a honvédség, hogy minél többen megismerhessék a honvédség által kínált szolgálati formákat és életpálya-lehetőségeket . Most jó lenni katonának ennél szebb sem lehet.

 

Országos toborzókampány indított a Magyar Honvédség, mert a Honvédelmi Minisztérium úgy véli: „a háború, a migráció és az Európát érő biztonsági kihívások rámutattak, hogy a veszélyek korát éljük, a béke és a biztonság felértékelődött”.

A honvédség létszáma évek óta nyolcezer alatt van – ez részben annak tudható be, hogy a katonáknak 2015 óta határrendészeti feladatokat is el kell látniuk.

A HM közleménye szerint az elmúlt években sokat fejlődött a Honvédség, és jelenleg is zajlik a fiatalítás. Ez azt jelenti, hogy a honvédelmi miniszter döntése alapján leszerelhetik a húsz éve szolgáló, 45 évesnél idősebb tiszteket. Sajtóhírek szerint eddig 110 tisztet szereltek le.

A HM a toborzókampányban azt kívánja megmutatni, hogy a „honvédség vonzó életpályát kínál azok számára, akiknek az egyéni fejlődésen túl fontos a közösség, a bajtársiasság, a fiatalos szemlélet, és emellett a high-tech haditechnikai eszközök iránt is érdeklődnek”. A toborzókampány nyitórendezvénye hétfőn a Bálna Budapest rendezvényközpontban lesz. Jelezték: a toborzási kampány a következő hónapokban nem csak a toborzási irodákban zajlik majd, hanem az interneten és különböző médiafelületeken, emellett országszerte toborzási rendezvényeket is tartanak.