hirdetés

A Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozata fotókampányt indított a Facebookon és az Instagramon, hogy konkrét példákkal szemléltesse, a kormány hangzatos narratívája ellenére sok tanárnak nem emelkedett a bére, vagy ha emelkedett is, még mindig nagyon alacsony.

 

A PDSZ Országos Ifjúsági tagozata szerint nagy kamu a tanári életpályamodell és mesés fizetés. A szervezet felhívásában a következő áll.

 

A kormány hangzatos számokat közöl az oktatásban dolgozók anyagi megbecsülésével kapcsolatban. A pedagógusok hatodik éve nem kapnak béremelést, ezenkívül a nevelést, oktatást segítő kollégáink bérei még ennél is megalázóbbak.

 

Mi most kitesszük azt, amit hazaviszünk, ezért hány évet tanultunk és hány év gyakorlat áll mögöttünk. Mi készülünk a tanévre. Hosszú küzdelemre készülünk, de küzdeni azt tudunk, most épp a bérünkért fogunk.

 

Az akció ma indult, a tanárok többsége magáról készült képeket tölt fel, amelyeken kis táblákat tartanak, amelyre a nettó fizetésüket, valamint a felsőoktatásban és a pályán töltött éveik számát írják fel. Valóban nem mesés fizetések ezek.

 

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete is sztrájkot helyezett kilátásba, ha a kormány nem rendezi a pedagógusok helyzetét.