hirdetés

Újra jön a Morcheeba Budapestre. A negyed százada működő trip-hop zenekar június 29-én lép fel a Budapest Parkban. A siker és a teltház már most tuti és drukkolunk, hogy addigra ez a koronavírus is eltűnjön..
A Morcheebát Skye Edwards énekesnő és a Godfrey fivérek, Paul és Ross alapította 1995-ben. Második stúdióalbumuk, az 1998-ban kiadott Big Calm tette őket naggyá, évekig a legfontosabb formációk közé tartoztak. Olyan slágerek fűződtek a Morcheebához, mint Rome Wasn’t Built In a Day, a The Sea vagy az Otherwise.

Skye és a Godfrey fivérek útjai 2003-ban elváltak, utána énekelt a Morcheebában Daisy Martey és Jody Sternberg is, de a sikerek elmaradtak. A 2008-ban megjelent Dive Deep című albumot öten énekelték fel, Skye közben szólóban próbálkozott, ő adta elő Csupó Gábor rendező 2009-es fantasy filmje, a Holdhercegnő végefőcím-dalát is.

Skye és a Godfrey-k kibékülése 2010 elején két közös albumot, a Blood Like Lemonade-t és a Head Up High-t hozta. Ezt követően Paul elhagyta a formációt, a 2018-ban megjelent legutóbbi, kilencedik stúdiólemez, a Blaze Away már nélküle készült. A Morcheeba eddigi lemezeibőlvilágszerte több mint ötmillió példány fogyott.

Első magyarországi koncertjük 1998-ban volt a Sziget fesztiválon (ide még háromszor visszatértek), legutóbb tavaly jártak nálunk, kétszer is: a fővárosi Dürer Kertben, valamint a balatonboglári Balaton Pikniken is felléptek.

Június 29-én a Budapest Parkban egész estés, a teljes diszkográfiát felölelő koncertet ad a Morcheeba.