hirdetés

A híres magyar művész eddig soha nem látott műveiből lesz kiállítás Amerikában. A New York-i Guggenheim Múzeumban nyílt Moholy-Nagy László életművét bemutató kiállítás. A hetven éve elhunyt magyar képzőművész munkásságát Future Present címmel mintegy háromszáz alkotáson keresztül tekinti át a világhírű múzeum.

moholy nagy

A Solomon R. Guggenheim Alapítvány, a Chicagói Művészeti Intézet és a Los Angeles Megyei Művészeti Múzeum együttműködésében megvalósult tárlat anyaga amerikai és európai magán- és közgyűjteményekből származik; számos munka soha nem szerepelt még kiállításon. A művek között megtalálhatók kollázsok, rajzok, filmek, festmények, fotók, fotogramok, fotómontázsok és szobrok is. Az életműtárlat szeptember 7-ig látható a Guggenheim Múzeum Rotundájában, majd az anyagot Chicagóban és Los Angelesben is kiállítják.

A tárlathoz Modernity X Hungary címmel összművészeti fesztivál kapcsolódik New Yorkban. Az augusztus 14-ig tartó eseménysorozat négy kiemelt helyszínén többek között művészeti kiállítások, kortárs, könnyű- és komolyzenei koncertek segítségével idézi meg a magyar kultúrtörténet egyik legizgalmasabb időszakát, a magyar modernizmust és annak máig ható örökségét – áll a Balassi Intézet közleményében.