hirdetés

A kormány hallgatott, részben az MSZP kérésére. Az ingyen cirkuszjegyek mellé ezúttal utazási kedvezményt is kapnak a kiváló diákok. A Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. pedig az idén már az ország valamennyi általános iskolás korú, kitűnő tanulmányi eredményt elérő diákját cirkuszjeggyel jutalmazta.

cirkusz

Az akció kifejezetten a tanulmányi munkában elért kimagasló teljesítmény jutalmazását szolgálja az iskolai tanév lezárultát követő nyári vakáció során, áll az EMMI közleményében, amelyet Rétvári Bence parlamenti államtitkár válaszolt meg egy írásbeli kérdésre.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (a KLIK) a MACIVA megkeresésére az általa fenntartott intézményekben kitűnő tanulmányi eredményt elért diákok számáról adott tájékoztatást, majd a kapott jutalomjegyeket a tankerületeken keresztül juttatta el az intézményekben az érintettekhez. A kedvezmény négy utazó cirkuszban is igénybe vehető, azon gyermekek számára, akik a nagy távolság miatt nem tudják vagy nem akarják igénybe venni a jutalomjegyet a Fővárosi Nagycirkuszban. A KLIK és a MÁV egyeztetésének eredményeképpen a diákok 90 százalékos, valamint kísérőik 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményben részesülnek, amennyiben a jutalom cirkuszjeggyel érkeznek. A kedvezményt nemcsak a Fővárosi Nagycirkuszba, hanem az akcióba bevont négy utazó cirkuszba látogatók is megkapják, Szombathely, Siófok, Balatonalmádi, Debrecen, Pápa, Révfülöp, Szekszárd és Bonyhád településeken. A KLIK az utazási, valamint az ingyenes pedagógus-kísérőjegyekről szóló kedvezményekről értesítette a tankerületeket. Az értesítő levélben szerepelnek azoknak az utazó cirkuszoknak a nyári fellépési helyszínei is, amelyekben beválthatók a jutalomjegyek. A tankerületek az intézményeken keresztül értesítik erről a diákok szüleit.

Mindez részsiker az MSZP-nek, amely szerette volna elérni, hogy az utazási költségeket is állja az állam. És az is szerencsés lett volna, ha egy kiváló diák nem egy jegyet kap, hanem összesen 3-4 darabot, hátha a családjával és testvéreivel együtt szeretne szórakozni.