hirdetés

Lemezipari források megerősítették: karácsony este minden nagy streaming szolgáltatóhoz felkerül a Beatles-életmű, jelenti a Billboard.

Beatles

Korábban megírtuk, hogy hosszú idő után véget érhet egy végtelennek tűnő huzavona: felkerülhet a Beatles-életmű a streaming oldalakra. Az amerikai magazin, a Billboard által idézett zeneipari források szerint a Beatles katalógusa december 24-én már elérhető lesz a legnagyobb streaming felületeken – olyanokon, mint a Spotify, az Apple Music, a Google Play és a Tidal. A Spotify már értesítést is küldött a prémium, tehát a szolgáltatásért fizető felhasználóinak a nagy hírről. A Billboard információi szerint a Beatles-csomag akár a Spotify ingyenes szekciójában is elérhető lesz.

Mint arról korábban hírt adtunk, a Universal Music az idei év eleje óta tárgyal a szolgáltatókkal, s a megállapodást állítólag szeptember közepén kötötték meg. A Beatles és az új digitális platformok története egyébként meglehetősen zaklatott: hat évbe telt például, hogy a Beatles-katalógus megjelenjen az iTunes-on – hogy aztán a megjelenés első hetében 2 millió dalt vásároljanak a rajongók.