hirdetés

Megtört a jég. Megkapta Csányi Sándor OTP vezér magánkórháza hosszas, több hetes várakozás után, hogy koronavírusos betegeket fogadhasson. Elméletileg az EMMI vezére nem adott erre engedélyt. A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerint a magánkórháznak nem kell Kásler miniszter engedélye.

 

Hetekig üresen állt a Budai Egészségközpont 120 ágyas kórháza, mert nem kapta meg az utolsó szükséges engedélyt az EMMI vezetőjétől ahhoz, hogy koronavírusos betegeket fogadhasson.

Az engedélyt Kásler Miklósnak, a kormány egészségügyért felelős miniszterének kellett volna kiadnia, de a tárcavezető április eleje óta nem reagált a XII. kerületi magánkórház levelére.

A Csányi Sándor OTP-vezér, és Varga Péter Pál orvos érdekeltségébe tartozó intézményről, amely március közepe óta készült a járványkórházi működés beindítására, de hiába várták az induláshoz szükséges hivatalos értesítést.

Érdekes, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön azt közölte, hogy a Budai Egészségközpontnak nincs is szüksége külön engedélyre ahhoz, hogy koronavírus-fertőzött betegeket lásson el. Azt írták: Müller Cecília országos tisztifőorvos erre március 23-án, Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter jóváhagyásával, már ki is jelölte a központot, tehát nincs szüksége a feladat ellátásához külön engedélyre, az adott időponttól fogadhat koronavírussal fertőzött betegeket.