hirdetés

Újabb TEK blama. A műanyag géppisztolyok után kiderült a Szegedi Egyetem adjunktusát is feleslegesen rohanták le a kommandósok. Csak a fegyverét tisztította, ezért teperték le a tanárt.
TEK4Ismeretlen tettes ellen nyomozott a rendőrség február óta lőfegyver engedély nélküli megszerzésével vagy tartásával elkövetett lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének gyanúja miatt, miután Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora feljelentést tett Braunitzer Gábor adjunktus ellen, aki engedéllyel tartott riasztópisztolyát tisztította a fogorvostudományi kar adjunktusa a kar laborjában, írja a Délmagyar.
Még februárban fogták el és teperték a földre a tanárt, mielőtt elkobozták volna a fegyverét és elektronikai eszközeit. Mint kiderült a fegyver, aminek tisztítása miatt kommandósokkal kellett szembenéznie egy gáz- és riasztófegyver volt. Nemrég viszont, mint kiderült, a nyomozást megszüntették vele szemben, mivel amit tett nem bűncselekmény.
Azt azért tartsuk szem elött, hogy a TEK felderítő szolgálata hibázhatott és nem járt el kellő gondossággal. Ha jelzik, hogy a tanár nem veszélyes. Ha megnézik van-e engedélye a gáz fegyverre, ha a bejelentőt is ellenőrzik, hogy mennyire szavahihető. Ha nem minden besúgónak hinnének el mindent, akkor minden bizonnyal a TEK nem rohanja le az adjunktust.