hirdetés

A Vatikán után most már Magyarországon is látható a Hajléktalan Jézus szobor, amellyel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az elesettekre próbálja felhívni a figyelmet. A szobrot hamarosan országos körútra viszik.

hajléktalan jézusA Hajléktalan Jézus szobrát érintette meg Papp László a fővárosi Szent József templom előtt. Azt mondta jó érzés látni, hogy most odafigyelnek a hajléktalanokra, mert a legtöbben nem hisznek abban, hogy van kiút. A férfi öt éven keresztül volt fedélnélküli.

Feküdtem padon, méghozzá éveken keresztül. De az nekem előrelépés volt, mert egyébként a földön aludtam – emlékezett vissza.

 

Magyarországon Budapesten látható először az együttérzés jelképe. Ezzel a szoborral a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az elesettekre szeretné felhívni a figyelmet a nagyvárosokban. A padon fekvő Jézust aztán országjáró körútra viszi a szervezet.

Azokba a városokba szeretnénk elvinni, ahol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat erőteljesen részt vesz a hajléktalan-ellátásban. Tehát Miskolcon, Kecskeméten és talán Pécsett is biztosan ott lesz a Jézus szobor – mondta Vecsey Miklós, a szeretetszolgálat alelnöke.