hirdetés

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat továbbra is várja az adományokat a Hargita megyei Atyha településen villámcsapás következtében leégett templom újjáépítésére.

Atyha, 2016. szeptember 19. Leégett római katolikus templom a székelyföldi Atyhában 2016. szeptember 19-én. A templomépület villámcsapás következtében gyulladt ki és égett le. A lángok olyan gyorsan elterjedtek, hogy - noha a plébános és a harangozó is a templomban tartózkodott a villámcsapás idején - a templom értékei közül csak a szentségtartót és néhány miseruhát tudtak kimenteni. MTI Fotó: Haáz SándorA Máltai Szeretetszolgálat várja a felajánlásokat az Athyaban villámcsapás következtében elpusztult templom újjáépítéséhez. A felajánlásokat a Szeretetszolgálat OTP Banknál vezetett 11784009-20201739 számú számlájára várják. A 1350-es adományvonal hívásával 250 forinttal lehet hozzájárulni a gyűjtéshez, az adomanyozz.hu oldalon pedig online átutalásra nyílik lehetőség.

Építsük fel az ATYHA-i házat! – írta a Máltai Szeretetszolgálat.
Tegnap még láttuk Atyha újjáépített, takaros templomát. Ma por és hamu. Vasárnap éjszaka villámcsapás végzett az Udvarhelyszék közelében, a Fiastetőn, a fellegek szomszédságában található templommal.

Isten magyar és székely-magyar gyermekei, építsük fel az atyhai házat, hogy a Mennyei Atya gyermekei az atyhai templomukban ismét egybegyűlhessenek istendicséretre, felnövekedvén egymás szolgálatára.

Tisztelettel,
P. Kozma Imre OH, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke

A felajánlásokat a következő számlára utalhatják:
 Magyar Máltai Szeretetszolgálat
OTP 11784009-20201739
A közlemény rovatba kérjük, írják be: „ATYHAI SEGÍTSÉG”!