hirdetés

Két héttel meghosszabbították a jelentkezési határidőt a Versünnep Fesztiválra, így egészen február 15-én éjfélig várják a nevezéseket vers- és prózamondás, énekelt vers és versmegzenésítés, valamint képző- vagy filmművészeti alkotás kategóriában –közölték a szervezők.

articleA Versünnepen idén Arany János születésének 200. és halálának 135. évfordulójára, Ady Endre születésének 140. évfordulójára, valamint Kassák Lajos születésének 130. és halálának 50. évfordulójára emlékeznek. A fesztiválra nevezhetnek színművészek, előadóművészek, hivatásos zeneszerzők, zenekarok, képző- és filmművészek, továbbá művészeti egyetemek, szakirányú közép- és felsőoktatási, valamint képző intézmények hallgatói. A vers- és prózamondás kategóriában három – köztük egy Arany János-, egy Ady Endre- vagy Kassák Lajos-, valamint egy kortárs magyar művel lehet nevezni.

A második kategóriában két művel, Arany János, Ady Endre, Kassák Lajos vagy kortárs magyar költő, író alkotásának komoly vagy könnyűzenei stílusban megzenésített változatával, feldolgozásával kell pályázni. A harmadik kategóriában kötelezően egy művet, Arany János, Ady Endre, Kassák Lajos vagy egy kortárs költő által ihletett képzőművészeti vagy filmművészeti alkotást várnak a szervezők digitális formában. Egy pályázó több kategóriában is nevezhet. Az elődöntők márciusig zajlanak le különböző magyarországi és határon túli helyszíneken, a döntőt április 9-én tartják a Nemzeti Színházban. Minden kategóriában több, nagy értékű pénzjutalmat oszt ki a zsűri, illetve fellépési lehetőséget, képzőművészeti alkotást és ajándéktárgyat is kapnak a nyertesek. A kategóriák győzteseinek június 3-án seregszemlét is rendeznek a Pesti Vigadó Sinkovits Kamaraszínpadán.

Forrás: MTI