hirdetés

Kezd bohózatba illő lenni a már több mint egy éve előzetesben lévő politikus elleni különféle BV eljárások. Mint ismeretes Czeglédy Csaba ügyvéd fegyelmit kapott korábban, mert sok könyv volt nála, most pedig azért akarják megfenyíteni, mert túl borostás volt. Igaz kiderült már a párnája is rossz helyen volt, sőt ellent mert mondani a BV illetékesének.

 

czeglédyElölről kezdik a börtönben a Czeglédy Csaba ellen folyó fegyelmi eljárást, amely azért indult, mert az előzetes letartóztatásban lévő expolitikus szakállviselési engedély nélkül növesztett borostát, és tiszteletlenül viselkedett az ezt szóvá tévő bv-tiszttel.

A tragikomikus ügy másodfokig jutott, majd jogerősen úgy döntöttek, meg kell ismételni az egész procedúrát. A „tényállás” az, hogy Czeglédy a bekerülésekor róla készített nyilvántartási fotóhoz képest több napos borostával lépett be a bv-tiszt irodájába, amivel engedély nélkül megváltoztatta a külsejét. A bv-tiszt azt állítja: Czeglédy kijelentette, hogy nem fog megborotválkozni, majd „tiszteletlenül” a szavába vágott, és „hamisan vádaskodva” azt mondta, hogy a tiszt csak kötözködik vele.

Ja és az ágya sem volt megfelelő. Máshol volt a párnája.

Czeglédy az eljárásban elismerte, hogy egy idő után éles hangnemre váltott, mert felbosszantotta, hogy a tiszt több mindenbe belekötött, például abba, hogy rossz helyen van a párnája. Azt viszont tagadta, hogy engedély nélkül változtatott volna a külsején, mert eleve hatnapos borostával szerepel a bekerüléskor készült fotókon. Azt mondta, az utasításokat mindig végrehajtja, de nem kapott kifejezett utasítást borotválkozásra.

Az eljárásban aztán megállapították, hogy több ponton megsértette a házirendet, az ugyanis kimondja, hogy „a személyi állománnyal való együttműködése során köteles kulturált magatartást tanúsítani”, és az utasításokat nem bírálhatja. Súlyosbító körülményként vették figyelembe, hogy már kétszer volt fenyítve, az egyik esetben azért vették elő, mert túl sok könyvet tartott a zárkájában.

Czeglédy ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás. Az ügyészség szerint a volt szocialista önkormányzati képviselő olyan diákmunka-közvetítéssel foglalkozó céghálót alakított ki, amelynek tagjai nem vallották be, vagy nem fizették be az áfát és az szja-t.