hirdetés

A Recirquel Társulat kéthetes előadás-sorozata nyitja meg október 12. és 22. között az új évadot a cirkuszművészet észak-amerikai központjának, egyben az újcirkusz-műfaj fellegvárának számító montreali La TOHU-ban.

recirquelA világhírű Cirque du Soleil által alapított, 1400 férőhelyes kő színházban, ahol az év minden napján új  cirkuszi produkciókat láthat a közönség, tíz alkalommal lesz látható a magyar társulat Cirkusz az éjszakában című előadása – olvasható a csoport közleményében.
A Vági Bence által írt és rendezett produkcióban a klasszikus artistatechnika mellett fontos szerepet foglal el a tánc és a színészmesterség jelenléte, valamint a látványvilág és az egyedi élő zene is. A sajátos kelet-európai cirkuszi műfaj zenei világát Sárik Péter zongoraművész, zeneszerző alkotta meg.

A Recirquel montreali fellépését követően novemberben a spanyolországi San Sebastianban, a Viktória Eugénia Színházban vendégszerepel, a magyar közönség pedig október végén és decemberben a Műpában találkozhat újra a társulat előadásaival.
A 2012-ben Budapesten alakult első magyar új cirkuszi társulat az elmúlt években kiemelkedő hazai és nemzetközi sikereket ért el, négy egész estés előadása a bemutató óta telt házzal fut Budapesten, de visszatérő fellépője lett az európai és tengerentúli színházaknak is.