hirdetés

Nem kicsit szóltunk bele a román politikába és igazságszolgáltatásba. Ráadásul az egykori Legfelsőbb Bíróság elnöke Lomnici Zoltán tette ezt  Bajkai István  fideszes országgyűlési képviselővel.  Lomniciék szerint a Hatvannégy Vármegye Mozgalom terrorizmusért elítélt két tagja politikai fogoly és ezt a börtönigazgatónak is elmondták.

 

b_beke_elszallitasA HVIM két tagja Beke István és Szőcs Zoltán, akiket terrorizmus előkészülete miatt ítéltek 5 évre jelenleg a csíkszeredai börtönben raboskodnak. A két székely ártatlannak tartja magát és bár csak titkos adatgyűjtésből származó bizonyítékok voltak ellenük, elítélték őket jogerősen.

Lomnici akinek a fia nagy Fidesz szakértő lett és a kormány döntéseit mind jogilag látja el fontos indoklással a köztévében, a börtön igazgatójával is tárgyalt és azt kérték, hogy a jogszabályok betartása mellett vegye figyelembe, hogy a Beke–Szőcs-ügy jogi háttere bizonytalan és olyanok ülnek rács mögött, akik nem követtek el bűncselekményt, elítélésük politikai indíttatású volt.

Beke Istvánt, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) kézdivásárhelyi elnökét és Szőcs Zoltánt, a HVIM erdélyi szervezetének vezetőjét 5-5 évre ítélték. Lehallgatott beszélgetéseikből arra következtettek, hogy bombát akartak robbantani Kézdivásárhelyen a román nemzeti ünnepre szervezett katonai parádén.