hirdetés

A Hidegvérrel című dokumentumregény 32 éve elhunyt írójának, Truman Capote-nak a hamvait bocsátják árverésre, becslések szerint 6000 dollárért (1,6 millió forint) is elkelhet, a kikiáltási ár 2000 dollárról indul. A bestseller író földi maradványait közeli barátjára hagyta, ami Joanne Carson tavalyi halála után most kalapács alá kerül.

Truman CapoteA tavaly elhunyt Joanne Carson, a televíziós műsorvezető Johnny Carson volt felesége volt, akiknél gyakran vendégeskedett Capote, aki 1984-ben májrák következtében halt meg Joanne Los-Angeles-i otthonában.

Az író halálát követően az asszony kapta meg a hamvak egy részét – olvasható a BBC honlapján.

A szeptember 24-i Los Angeles-i aukciót bonyolító Julien’s Auctions szerint Joanne gyakran mondogatta, hogy barátja hamvai vigaszt nyújtanak neki.

Capote rendszeres vendég volt Johnny Carson késő esti beszélgetős műsorában, aminek következtében legjobb barátokká vált Joanne-nal. Az író gyakran vendégeskedett a Carson házaspár Los Angeles-i otthonában. – Volt egy írószobája a házamban, ahol nagyon sok időt töltött, mivel az egy biztonságos hely volt, ahol senki sem zargathatta – mondta Joanne 2012-ben a Vanity Fair magazinnak.

Az 1924-ben született Capote 1948-ban vált ismertté első, Más hangok, más szobák című regényével. Népszerűségét főképpen az Álom luxuskivitelben és a Hidegvérrel című írásainak köszönhette, valamint annak, hogy könnyedén mozgott a New York-i felső tízezer köreiben.