hirdetés

A Parlament alelnöke, Lezsák Sándor szerint nincs abban semmi rossz, hogy az az L. Petra vett át egy díjat a Lakitelki Filmszemlén a férje helyett, aki egy gyerekével a karjában futó menekült édesapát rúgott vagy gáncsolt el. Lezsák szerint nem kell erkölcsit bemutatni egy díjátadón.

laszlo-petra-elismeresNem tartja aggályosnak Lezsák Sándor annak a filmnek a díjazását, aminek készítésében a migránsokat gáncsoló L. Petra is részt vett. Az Országgyűlés alelnöke ezt a Bors érdeklődésére közölte.

Mint minden filmszemle esetében, a beküldött filmek alkotóitól, rendezőitől mi sem kérünk erkölcsi bizonyítványt. Az operatőrnő férje megbetegedett, ezért vette át ő a díjat –mondta Lezsák Sándor.

Mint ismeretes, Lezsák a Lakiteleki Filmszemlén házigazdaként adott át különdíjat L. Petrának a férje filmjéért. A film 1 millió 750 ezer forintos költségét az EMMI egyik háttérintézménye állta.

A pályázó filmes tapasztalatai, a rendező személye és szakmai múltja, valamint a szinopszis is valószínűsítette a film megfelelő színvonalát – indokolta lapunknak az EMMI a támogatást.

(Fotó: Bács-Kiskun Megyei Napilap)