hirdetés

Aneszteziológusnak mondta az ex-politikus nő magát, és évekig altatott egy német kórházban mindenféle orvosi végzettség nélkül. A szélhámosság azonban kiderült és most több gyilkossággal is megvádolták Meike S.-t.

 

Gyilkossággal, csalással és közokirat-hamisítással vádolják a magát aneszteziológusnak kiadó nőt. Meike S.-t tavaly vádolták meg több gyilkosság elkövetésével, most a Kasseli Bíróság dönt a sorsáról. A fritzlari kórházban Meike S. végezte a betegek műtét előtti altatását. A Bild szerint az 51 éves nőnek nem volt orvosi diplomája, csalással szerzett magának aneszteziológus állást.

Meike először politikusként próbált érvényesülni, de 2012-ben megbukott egy polgármester-választáson, a biokémikus végzettségű nő akkor döntötte el, hogy orvosként fog „dolgozni”. A segédorvosi álláshoz szükséges szakmai gyakorlatot és szakirányú végzettséget azonban nem abszolválta, inkább meghamisította a szükséges okmányokat.

2015-től három évig dolgozott altatóorvosként Fritzlarban. A műtétek során 450 beteget altatott be, akik közül öten nem sokkal később elhunytak. Az ügyészség szerint három halálesetet sikerült Meikére bizonyítani. Az ál-doktornő szerint ő kifogástalanul végezte munkáját, sosem volt rá panasz. Az ügyész életfogytiglani börtönbüntetést kért Meike S.-re.

 

(Nagy Attila)