hirdetés

Az otthonunk dekorálása mindig időigényes folyamat és alapos tervezés kell, hogy megelőzze. A különböző kreatív kellékek használatával igazán egyedi dekorációkat készíthetünk és hangulatossá tehetjük a lakást.

 

Stílusa válogatja

Azt, hogy kinek milyen dekoráció illik a lakásába, a berendezés stílusa határozza meg. A klasszikus dizájnú otthonokban bőven elférnek a csecsebecsék és a sok, üveges polcnak köszönhetően egyáltalán nem nyújtanak zavaró összhatást. Annak, aki a klasszikus stílust képviseli, nem kell lemondania semmilyen csecsebecséről, hiszen összességében bárhová ki tudja helyezni őket.

Nem ilyen egyszerű a feladat a modern lakások dekorálásánál. Itt már jóval szegényesebb a lehetőség, hiszen a díszítőelemek száma rendkívül csekély kell, hogy legyen, és csak egy-egy jól megválasztott helyre kitett díszítőelem hívja fel magára a figyelmet. Maga a stílus nem is kíván meg ennél többet. A lakásdíszítés mesterei sokszor maguk készítenek különböző elemeket és használják fel őket látványelemként.

Kreatív kellékből különleges dekoráció

A Valex Decor Kft kínálatában számtalan kreatív kellék közül választhatunk, amelyek használatával igazán egyedi kompozíciókat készíthetünk. A különböző fafeliratok lehetőséget nyújtanak arra, hogy már a bejárati ajtóra egészen különleges kopogtatót tervezzünk. A letisztult, különböző színekben kapható, lézervágott fatermékek önmagukban is jól mutatnak, és szinte bármilyen stílushoz hozzá illeszthetőek. Számos kézműves használja fel ezeket a termékeket a munkája során.

Ha nem szeretnénk bíbelődni a különböző apró elemekkel, akkor célszerű hozzáértő kezeket megbízni a díszítés elkészítésével. A lakásdekoráció beszerzésénél is próbáljunk tudatosan vásárolni, és magyar vállalkozóktól vegyük meg a portékát. Már több olyan eladó is van a piacon, aki amellett, hogy hazai alapanyagokat használ fel, kizárólag természetből származó formákat alkalmaz. A tobozokkal, makokkal és különböző termésekkel esztétikus ajtó- vagy asztaldísz készíthető és amellett, hogy bármilyen milliőbe illik, nem szennyezi a környezetet.

Legyünk tudatosak

Összességében tehát megállapíthatjuk, hogy a különböző stílusú lakások más és más dekorációs kiegészítőket igényelnek. Eldönthetjük, hogy magunk használjuk fel a kreatív kellékeket és alkotunk valami igazán szívből jövőt, vagy profi kézműves szakemberre bízzuk a díszlet elkészítését.

Akárhogyan is döntünk, mindenképpen pozitív, ha a hozzávalókat hazai vállalkozásoktól szerezzük be, és szem előtt tartjuk a természetes alapanyagok felhasználását. Amennyiben ezt a néhány szempontot szem előtt tartjuk, nyugodt szívvel élvezhetjük az évszakhoz illő lakásdekorációt. A jól elkészített díszlet harmóniát sugároz, kellemesen érezhetjük benne magunkat.