hirdetés

A Momentum Mozgalom által kikért olimpiai szerződésekből kiderült, hogy  az olimpiai pályázatért felelős Budapest 2024 Zrt. 680 millió forintot fizetett ki összesen a bebukott olimpiát népszerűsítő reklámfilmekre.

orosz-nyiri-orbánA szerződő felek között ott van Csetényi Csaba is, aki arról vált híressé, hogy Rogán miniszter szomszédja állítólag és cége közel 200 millió forintot kapott különböző feladatok elvégzésére.

A legnagyobb nyertes az Umbrella Kreatív Műhely, amely nagyjából 300 millió forintot kapott ilyen-olyan budapesti etűdfilmekért és országimázst erősítő filmekért.

Ott van még a kormány házi közvéleménykutatója, a Századvég is, ők egymillióért írtak pozitív cikkeket az olimpiáról a Nemzeti Érdek című kiadványukba, amelynek két számából 10-10 ezer darabot vásárolt fel a Budapest 2024 3,5 millióért.

Külön érdekesség, hogy a visszalépés után is születtek új szerződések: a HD Event & Promotion Kft.-vel, valamint a Humán Telex Reklám Tanácsadó és Szolgáltató Kft.-vel is, amely a Fradi vezéréhez Orosz Pálhoz köthető,  úgy állapodott meg a cég, hogy a szerződéskötés dátuma február 25., de a kötelezettségvállalás tizenegy nappal korábbi. A szerződések lejárta március 24. -e.