hirdetés

A Parlament elnöke elismerte itt az ideje foglalkozni a pedagógusok bérének az ügyével. Kövér László sok mindenkit meglepett ezen kijelentésével.

 

Tehát ebben az értelemben természetesen egyetértünk a pedagógusok követeléseivel. Épp itt az ideje, és reméljük, hogy lesz módunk és érkezésünk is foglalkozni újra az ő fizetésükkel, jövedelmükkel – mondta Kövér László egy mosonmagyaróvári lakossági fórumon.

A házelnök arról is beszélt a pedagógusfizetések kapcsán, hogy „az orvosbér és szakmunkásbér arányai tekintetében már jól állnak”, sőt, az arányok szerinte nagyon közel állnak a két világháború közti arányokhoz, vagy legalábbis közelítenek hozzá. Kövér úgy véli, a béremeléseknek köszönhető, hogy sikerült kivezetni az egészségügyi rendszerből a hálapénzt.

Szerdán országszerte sztrájkoltak a tanárok és a diákok a munkaterhek és a megalázóan alacsony tanárfizetések miatt, az erről szóló tudósításunkat itt olvashatják. A sztrájkot követően Gulyás Gergely egyébként azoknak a tanároknak mondott köszönetet, akik nem vettek részt a sztrájkban.

( Ajtai)